Legacy Hardware and Apps

This is for legacy hardware DT800 or older, and old dataTaker applications

21
4
Old Forum posted May 12 '19 at 2:57 pm
Hi all,

I am running a DT85 with CANGate attached, GPS & CAN 1 connected to J1939 Vehicle BUS. How do I show what's snooping on the can in real time - so I can ensure I have the correct PGN & parameters for the things I am trying to monitor?

Thanks,
Gareth

recent by Roger  ·  May 12 '19 at 3:00 pm
43
4
Old Forum posted May 4 '19 at 2:58 pm
Could anyone give me some info on setting up this sensor with the DT800?

Pressure Sensor: 24PCDFA6G from Honeywell
Output Voltage: 0 - 330mv
Sensitivity 11mv / PSI
Input Voltage: 10VDC
http://sensing.honeywell.com/index.php?ci_id=3108&la_id=1&pr_id=5097

It also states that the sensors should be excited by constant current of 2mA. I have tried connecting this to th
recent by Old Forum  ·  May 4 '19 at 3:01 pm
11
1
Old Forum posted May 4 '19 at 2:56 pm
I have some noise on my 4-20mA sensor and could like to average the data for a longer period of time. For the DT80 i see that i can use the ESn ( Extra samples ) command but i don't find any similar for the DT800.

Are there any similar functions in the DT800 unit?

Regards,
Erik

recent by Roger  ·  May 4 '19 at 2:56 pm
28
3
Old Forum posted May 4 '19 at 2:51 pm
Hi Again,

I have a flow meter which takes 5 volts and delivers a pulse on its output channel of 22000 pulses per litre, from 37to 917 Hz. I have powered the sensor +5 Vdc from SP, -5 Vdc from SR & GD The output is going into Digital Channel 8.

I have set parameter 47 to 5 volts. The program I am running is:

DT=\d
BEGIN"TEST"
CATTN
'Spans and polynomial declarations
'Thermis
recent by Roger  ·  May 4 '19 at 2:54 pm
50
3
StephenR posted May 4 '19 at 2:41 pm
Hi,

I have 2 DT800 of which all channels are connected with sensors. I wish to download the data from both DT800 but with one download so I do not have to Integrate 2 sets of data hence have one download with both DT800 data.

What is the best option to achieve this. I had looked at connecting DT800 1 which has 12 PT100 sensors connected, to DT800 2 by the serial channel.

I am famil
recent by Roger  ·  May 4 '19 at 2:46 pm
17
6
Hi,

I hope you can help, I am new and overwhelmed! I have a Maxbotix 7060 ultrasonic sensor that I need to help me measure distance of an object.

The sensor requires a 3 to 5 volt dc source and returns a voltage as a ratio of the voltage in: (Vcc/1024) per cm - so 5V yields ~4.9 mV/cm. I am using an external (fairly stable) 5 Vdc power source and currently have the sensor returning data
recent by Old Forum  ·  May 4 '19 at 2:38 pm
41
7
Old Forum posted May 3 '19 at 4:41 pm
Dear Roger,

After reading a lot about scaling, can you please help me to find the solutions for our sensors with scaling factors for the DT800?

pressure sensor output: 0 to 100 mV excitation: 10 VDC gage factor: 1.0 kPa/mV config channel: 1BGV(4w) scaling value to DT800? Polynomial?
Strain gage (I think is full bridge) microstrain/mv: 283.39 at 2.5 Vdc excitation microstrain/mV/V: 708.
recent by Roger  ·  May 3 '19 at 5:02 pm
31
5
Old Forum posted May 3 '19 at 4:16 pm
Dear Roger,

After doing many experiences with DT800 (I am a newbie with datataker). Now I have connected to DT800: 1 load cell, 1 thermocouple K, and 2 strain gages (full bridge).

I can put it measuring with normal time interval. I read in some tutorials about Burst mode. I need to measure data with normal time interval and sometimes when a car passes on load cell in the road.

So i
recent by Roger  ·  May 3 '19 at 4:30 pm
24
3
Old Forum posted May 3 '19 at 4:11 pm
Hi,

I have just received a dataTaker and upon connection to the PC, starts making a rather high pitch sound. Not talking about signal noise - an actual audible noise.

I do not currently have a PC Card installed, would that make a difference. I used another dataTaker in the past which did not make the same noise.

Thanks for any help...

recent by Old Forum  ·  May 3 '19 at 4:14 pm
28
3
Old Forum posted May 3 '19 at 4:06 pm
Hi,

I am using the datataker to record 10 schedules. I notice the default data output is not very user friendly to bring into excel. The data is of the format:

2011/05/06 16:16:14 0.027099 1L -198.3888 ppm
2011/05/06 16:16:14 0.027099 2L -11.53183 ppm
2011/05/06 16:16:14 0.027099 3L -204.0634 ppm
2011/05/06 16:16:14 0.290405 1L -199.2348 ppm
2011/05/06
recent by Roger  ·  May 3 '19 at 4:10 pm
24
1
Old Forum posted May 3 '19 at 4:03 pm
How can one set the DT800 clock inside of a job? T=1CV and T=1$ both seem to generate the error "Illegal separator(s)". I've tried changing P39, too.

Should this work? Am I doing something wrong? I don't want to use the PC clock to set time, as it jumps around all over the place. In fact I'm trying to use the DT800 to help understand why the PC clock jumps.

Looking at shadows out the wi
recent by Roger  ·  May 3 '19 at 4:03 pm
13
1
This DT800 is just a few months old and we are using it for the first time with thermocouples. Before heating our equipment (everything is very close to 20 C) we see readings on all channels of around 17 C.

Logger REFT body temperature reports as around 20.5 to 21 C. Holding a thermocouple between fingers makes the reported value rise to around 30. These are all Type K.

The same dataTak
recent by Roger  ·  May 3 '19 at 4:01 pm
19
1
fredflinston posted May 3 '19 at 3:54 pm
A "nameless user/owner" connected external power to DT (no internal battery installed) with reverse polarity. Some strange things must have "occurred" and now I have been asked to see if I can work out what is wrong with the logger!!!!

I see no power to 12 V serial O/P so, basically I assume the power supply has been damaged. Hard to troubleshoot without cct diags etc.

Thus, my question
recent by Roger  ·  May 3 '19 at 3:55 pm
23
1
Old Forum posted May 3 '19 at 3:46 pm
Hello,

I have a humidity sensor with me but I have problems with connection, both to the channel and also the Delogger. I have connected the Yellow (Temperature) to the +, the Brown (Humidity) to the - and the red to the # terminals, which I am not sure am I doing the correct thing.

The power supply that I am using gives 12V of output. At the Delogger, I choose 10V for 'sensor power sup
recent by Roger  ·  May 3 '19 at 3:47 pm
22
2
Old Forum posted May 3 '19 at 3:41 pm
I have a DT800 which was not used for over a year. Switching it on today using the internal battery everything seemed fine, the IP settings were still set and I was able to access its web front-end via the Ethernet interface.

Thinking that it could probably do with charging I plugged in the DC power supply and all the lights and display instantly went out. Now when I switch it on or do a (pa
recent by Roger  ·  May 3 '19 at 3:44 pm
21
5
Something seems inconsistent between the statistical channel option that calculates standard deviation and the ones that give min and max.

DT800 occasionally delivers standard deviation values of 0 when the min and max values are not equal. This simple program causes most records to represent a sample of about 8 or 9 readings but rarely as little as 2 or 3.

In some of these rare cases t
recent by Old Forum  ·  May 3 '19 at 3:39 pm
22
1
Old Forum posted May 3 '19 at 3:28 pm
Hey wassup.

I'm trying to measure frequency from a flow meters. So far I'm just trying to measure the freq from a function generator, I select a square wave of around 400 Hz and +-10V of amplitude and I connect it to channel 3.

I type "RA1s 3F" and the only result I get is -99999.9. I tried changing the threshold as indicated in the manual but I always the that same wrong result. How co
recent by Roger  ·  May 3 '19 at 3:29 pm
45
5
james6077 posted May 3 '19 at 3:22 pm
Hi,

I am a complete beginner. I have a flow meter with a 5 Vdc supply requirement, a 0 Vdc return and a signal output. The signal is a square wave 5 volt peak. There are 500 pulses per litre.

For the 5 Vdc power supply I am using sp terminal. set to 5 Volt in p47. For the 0 volts I using the sr terminal. For the signal I am using the + terminal on analog channel 2 for example.

In p
recent by Roger  ·  May 3 '19 at 3:27 pm
277
1.11k
0
Actions
Hide topic messages
Enable infinite scrolling
Previous
12345 ... 14
Next
All posts under this topic will be deleted ?
Pending draft ... Click to resume editing
Discard draft